Tiszacsécse Község Önkormányzata

Közterületi játszótér fejlesztése Tiszacsécsén

Kedvezményezett: Tiszacsécse Község Önkormányzata.
Pályázat azonosító száma: MFP-OJKJF/2021
Támogatás összege: 4 126 065. Ft.
Támogatás mértéke: 100%
Tartam:

Közterületi játszótér fejlesztése Tiszacsécsén

Támogatásban részesült a Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott támogatási kérelmünk.


Tiszacsécse Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra, melynek keretében 4 126 065.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Projekt rövid összefoglalója: Tiszacsécse település önkormányzatának célja a projekt által, hogy a kistelepülésen élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítse a meglévo közterületi játszótér fejlesztésével, kialakításával, új eszközök és felszerelések beszerzésével, hiszen ezen eszközök elengedhetetlenek a kisgyermekkori nevelés fejlesztése szempontjából.


Mindezek eredményeként létrehozott játszóudvar, a fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak. A pályázat segítségével modern, minden biztonsági szempontból megfelelő EU szabvány szerinti eszköz kerül megvásárlásra. A megvalósítás során beszerzésre kerülő játékok újak, illetve megfelelnek a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak, illetve az azokat átültető magyar jogszabályoknak, szabványoknak. A játszótéri eszközök rengeteg célt szolgálnak.

Játék közben például javul az egyensúly, finomodik a szem-kéz és a szem láb koordináció, fokozatosan kialakul az egészséges testkép a gyerekben. A játszótér az a hely, ahol a gyerekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, szabadon engedhetik a képzeletüket, miközben hasonló korú barátaiktól gyűjthetek elengedhetetlen tapasztalatokat, ami a szociális érésüket szolgálja. A mai játszótéri eszközök azért is nagyon hasznosak, mert az önbizalmon keresztül, illetve a "szerep próbálgatások" által nagy segítséget tudnak jelenteni a gyerekeknek, hogy a bölcsődei, óvodai helyzeteikben is kiegyensúlyozottak, kompetensek lehessenek.


A pályázat során beszerzett eszközök:

  • 1 db Mini Gemini Extra,
  • 2 db Kétszemélyes mérleghinta,
  • 1 db Mókuskerék,
  • 1 db Láncos egyensúlyozó hajlított korláttal,
  • 1 db Forgó 8 személyes,
  • 2 db Kétüléses rugós mérleghinta,
  • 2 db Rugós játék többféle kivitelben.

Az oldalon található tartalom Tiszacsécse Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign